Portofoliu
Suntem parteneri de incredere
Alti clienti
Povesti de succes
-
Continental AG
Continental AG este un lider mondial, producător de componente auto, cu sediul central în Hanovra, Germania.
Continental are peste 220.000 de angajaţi in toata lumea, dintre care peste 19.700 în cele şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare din România. Astfel, Continetal este cel mai mare angajator privat din ţară.
Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în România. Compania a investit în infrastructură, echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.
Compania Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unităţi destinate industriei auto. Soluţiile şi produsele inovative contribuie semnificativ la conducerea automată şi la mobilitatea în siguranţă pe şosea.
Comtest a livarat camera full-anecoica pentru testarea antenelor utilizate în industria auto.
Majoritatea echipamentelor utilizate atat in laboratoarele de cercetare cat şi în liniile de producţie au fost livrate de către Comtest.
-
ANCOM
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), este o autoritate publică independenta, autonomă, aflată sub controlul Parlamentului Romaniei, cu rol de reglementare și supraveghere în domeniul comunicațiilor electronice și serviciilor poștale. Sediul central al ANCOM este la București, iar autoritatea este prezentă în teritoriu prin 46 de Oficii Județene arondate celor patru Direcții Teritoriale, București, Cluj, Iași și Timiș.
ANCOM protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Prin activitatea sa, ANCOM urmărește ca toți locuitorii României să se bucure de servicii de comunicații de calitate, la prețuri corecte, iar operatorii să se dezvolte prin inovație. ANCOM. Stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania.
Comtest a implementat cel mai modern, evoluat si dotat Laborator pentru Testarea Compatibiitatii Electromagnetice din Romania. Laboratorul ANCOM implementat de Comtest este dotat cu tehnologie de ultima generatie şi dispune de camere ecranate şi o camera semi-anecoica performantă în care sunt realizate măsurări ale emisiilor electromagnetice produse de aparatele electrice şi electronice pe care le folosim zilnic şi teste de imunitate privind funcţionarea aparatelor electrice şi electronice în câmp electromagnetic de putere. Prin intermediul laboratorului implementat de Comtest, ANCOM poate verifica direct dacă produsele aflate la vânzare sau în uz respectă dispoziţiile directivelor europene în vigoare în ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, protecţia sănătăţii şi siguranţa utilizatorului şi a oricărei alte persoane.
Comtest a mai implementat pentru ANCOM cel mai nou, mai modern, de ultima generatie Sistem de Monitorizare a Spectrului Radio pentru detectarea emiţătoarelor neautorizate.
ANCOM pune, de asemenea, la dispoziţia publicului, sub formă de hartă interactivă online, măsurători ale câmpului electromagnetic generat de surse de joasă sau înaltă frecvenţă, potrivit unui comunicat al instituţiei. Şi acest Sistem de Monitorizare a Intensitatii Campului Electromagnetic a fost implementat de către Comtest. Sunt avute în vedere măsurători ale câmpului electromagnetic generat de surse de joasă sau înaltă frecvenţă, precum staţii radio/TV, GSM, UMTS, WiFi, WiMax sau alte echipamente de emisie-recepţie care operează în gama de frecvenţe 100 kHz - 7 GHz, realizate cu senzori ficşi, ca parte a planului ANCOM anual de măsurători. Harta este disponibilă la adresa www.monitor-emf.ro .
-
Kathrein-Werke KG
Kathrein-Werke KG este unul dintre cei mai mari producători de antene din lume cu sediul central in Germania. Kathrein deține o fabrică de asamblare antene la Timișoara (cinci module de productie), realizată printr-o investiție totală de 8,5 milioane de euro. Kathrein Romania a fost fondata in anul 2000, principalul obiect de activitate fiind productia de antene de comunicatii mobile, antene de broadcast si antene comerciale de receptie terestra. Incepand din 2004 productia de antene de comunicatii mobile a crescut constant ajungand la peste 96% din volumul total al productiei.
Astazi, productia de antene de comunicatii mobile este orientata spre tipuri de antene de generatie noua, ingloband tehnologii avansate, cu mare grad de complexitate. Asamblarea antenelor se face respectand cerintele stricte de calitate.
Testele finale de pe liniile de fabricatie sunt executate cu cele peste 150 de analizoare Agilent/Keysight livrate de catre Comtest.
-
INCDFM MAGURELE
Institutul de fizică al Academiei Române a fost înfiinţat în 1949. Fondatorul său, Horia Hulubei (doctor la Paris sub îndrumarea câștigătorilor Premiului Nobel Jean Perrin și Marie Curie) este un om de știință renumit în lume pentru rezultatele sale remarcabile în diferite domenii ale fizicii: RAMAN, raze X, Compton, fizica atomică și nucleară
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM) Bucureşti este dedicat cercetării şi dezvoltării fundamentale şi aplicate în ştiinţa materialelor şi se dezvoltă ca un Centru de Excelenţă pentru cooperarea internaţională (cercetare dezvoltare pentru proiecte şi reţele cu suport UE şi acorduri bilaterale) şi pentru învăţământul la nivel înalt (PhD, MSC, cursuri de formare).
Comtest este prezent cu echipamente Keysight/Agilent pentru măsurarea proprietăţilor dielectrice ale materialelor până la frecvenţa de 525 GHz, echipamente unice in Romania.
-
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este o instituție de învățământ superior tehnic de stat înființată în 1948.
În 2007, Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Invățământul Superior (ARACIS) a acordat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, calificativul de vârf, adică "grad de încredere ridicat". În 2011 a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație. Universitatea este membră a Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), ce include cele mai importante universități cu profil tehnic din România.
Cooperarea Comtest cu Universitatea Tehnică Cluj s-a desfăşurat pe domeniul Compatibilităţii Electromagnetice pentru care s-au livrat mai multe echipamente printre care un analizor de spectru, un osciloscop Keysight si antene de măsură.
-
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare.
Pe 23 mai 1893 a avut loc ceremonia punerii pietrei fundamentale a Palatului Universităţii în prezenţa Principelui Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen.Construit după planurile architectului Louis Blanc în canoanele stilului eclectic francez, pentru care arhitectul a căştigat o medalie de aur la expoziţia de la Paris, Palatul Universităţii a fost inaugurat pe 21 octombrie 1897 sub înaltul patronaj al Regelui Carol I şi al Reginei Elisabeta.
Cu peste 23.000 de studenţi şi 742 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 439 universități din străinătate. Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student.
In baza de cercetare a universităţii printre alte echipamente se găsesc si analizoarele Agilent/Keysight livrate de Comtest pentru retele RF şi de microunde şi de impedanţă.